AREUS INFOKOMMUNIKÁCIÓS ZRT.

Papp Peter foto

Papp Péter
(1973-2022)

Papp Péter, barátunk és kollégánk, a Kancellár.hu Zrt alapító vezérigazgatója az érettségit követően az ELTÉ-n programozó matematikusként végzett. Egyetemi tanulmányait követően kisebb a pénzügyi szektorban tett kitérő után, az informatika területén töltött be több cégnél vezetői pozíciót.

2002-ben úgy döntött, hogy régóta dédelgetett tervét megvalósítva alapít egy platform, gyártó és termék független kizárólag információbiztonsággal foglalkozó gazdasági társaságot. Ez a cég lett Kancellár.hu Informatikai Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság.

Papp Péter terve valósággá vált és a Kancellár.hu Kft. a Deloitte felmérése alapján egymás után két alkalommal 2008-ban és 2009-ben is egyike volt az 50 legdinamikusabban fejlődő közép-európai technológia cégnek. A Kancellár.hu Kft. növekedése töretlen volt, amely növekedést a Kancellár.hu Zrt-vé alakulás is jól jelzett.

Papp Péter fontosnak találta, az információbiztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztést és tudatformálást, számos helyen adott elő ezekben a témákban majd átvette és átformálta a Hacktivity Kft-t, mellyel létrehozta a régió egyik legtekintélyesebb információbiztonsági konferenciáját.

Felelősséggel gondolt a jövőre, és kiemelt jelentőséget tulajdonított a párbeszédnek és a gondolatok cseréjének, e felelősség jegyében egy sikeres TEDx előadást követően, társaival megalapította a TEDxDanubia Nonprofit Kft-t, mellyel évekig unikális keretet biztosított a TEDx előadásoknak Magyarországon.

Papp Péter 2022 szeptember 18-án rövid súlyos betegség következtében elhunyt. Álmait már nélküle kell megvalósítanunk.

Búcsúztatja felesége, lánya, szülei, testvére, rokonai, barátai, kollégái, a Kancellár.hu Zrt és az Areus Zrt dolgozói.

Nyugodjék békében!

Cégbemutató

A mai világban a vállalatok legértékesebb vagyona az információ, ezért annak hordozóját, az adatot, stratégiai vagyontárgyként kell kezelnie minden nagyvállalatnak. A vállalat sikere szempontjából meghatározó, hogy hogyan tárolja, védi, kezeli és dolgozza fel ezeket az adatokat.
Mi az Areusnál büszkék vagyunk arra, hogy több tucatnyi nagyvállalat bennünk találta meg azt a stratégiai partnert, akivel kialakította adatgazdálkodási stratégiáját és kiépítette adatközponti infrastruktúráját.

Működésének 20+ éve alatt az Areus komoly hírnevet szerzett a magyar piacon a központosított IT infrastruktúra területén mutatott kompetenciájával, valamint az ügyfelek igényei szerint testreszabott rendszereivel. Cégünk mindig nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy a bevált technológiák mellett úttörőként járjon elől az ígéretes újak elterjesztésében is.

Ügyfeleink és partnereink bizalmát javarészt kivételes munkatársainknak köszönhetjük. Az Areus egy különlegesen jól képzett, a legmagasabb gyártói minősítésekkel rendelkező pszichodiagnosztikai módszerekkel válogatott „elit csapat”.

950+ sikeresen végrehajtott projektünk, kollégáink hozzáállása, szaktudása, valamint az általunk képviselt gyártók termékei szilárd alapot adnak minden ügyfelünknek ahhoz, hogy kockázatmentesen ránk bízhassák adatgazdálkodásuk kialakítását, adatközpontjaik tervezését, építését és üzemeltetését.

Szolgáltatásaink

Az egyre növekvő és gazdagodó információmennyiség kezelése rendkívül komplex feladat.

 • Az irdatlan tömegű adatot hatékonyan kell tárolni, hogy állandóan, gyorsan és biztonságosan elérhető legyen minden jogosult felhasználó és alkalmazás számára. Erről gondoskodik Adatközponti Infrastruktúra üzletágunk.
 • A feldolgozás során ki kell aknázni mindazt a tudást, amit az adatok hordoznak. Ezzel foglalkozik Alkalmazásfejlesztési üzletágunk.
 • Szabályozni kell az adatok minőségét, integritását, használhatóságát, biztonságát és elérhetőségét. Ebben támaszkodhatnak ügyfeleink Adatvagyon Gazdálkodási üzletágunkra.

Szolgáltatásaink felölelik a projektek teljes életciklusát. Részt veszünk a rendszerek auditjában, tervezésében, implementációjában, finomhangolásában, 7x24 órás támogatásában és üzemeltetésében is. Vállaljuk a projektek menedzselését és minőségbiztosítását is.

Idővonal

 1. Cégalapítás

  1995

  A német BASF csoport informatikai cége, a Comparex létrehozza magyarországi leányvállalatát.

 2. Az első EMC rendszerek értékesítése

  2002

  Az első EMC tárolórendszerek értékesítése. A partnerség azóta is meghatározó mindkét cég életében: az Areus árbevételének jelentős része származik EMC termékek értékesítéséből és támogatásából; miközben az EMC magyarországi bevételének jelentős részét köszönheti az Areusnak.

 3. Szoftver­fejlesztési üzletág indulása

  2004

  Az ERSTE bankkártya-rendszerének fejlesztésével a cég az adatközponti infrastruktúra mellett új üzletágat indít.

 4. Az 1 milliárd Ft-os árbevétel elérése

  2005

  A folyamatosan növekvő árbevétel átlépi az 1 milliárdos szintet.

 5. Tulajdonosváltás

  2009

  A hazai menedzsment kivásárolja a céget a német anyavállalattól, így az teljesen önállóvá válik, és 100%-ban magyar tulajdonba kerül.

 6. Areus név felvétele

  2011

  A vállalat felveszi az Areus nevet, és zártkörű részvénytársaság formájában működik.

 7. Adatvagyon gazdálkodási üzletág indulása

  2012

  A piacvezető amerikai Informatica céggel kötött partneri szerződésre alapozva az Areus adatvagyon gazdálkodási szolgáltatásokat vezet be.

 8. Az árbevétel eléri a 3 milliárd Ft-ot

  2013

  A cég töretlenül növekszik.

 9. Telephely Biztonsági Tanúsítvány megszerzése

  2017

  A vállalat részt vehet államvédelmi/katonai bizalmas adatokat kezelő projektekben.


  Az árbevétel eléri a 9 milliárd Ft-ot

  2017

  A fejlődés töretlen.

 10. A Dell EMC „Go Big – Win New Business” díjának európai győztese

  2018

  A cég teljesítménye és képzettsége alapján - a díj mellett – megkapja a DellEMC Platina partneri státuszt is.

Partnereink

Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Atto

Minősítések

Mindig nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a tudásunkat és működésünket az iparág legjobb gyakorlatai szerint, a csúcstechnológiával naprakészen tartsuk. Ám nem elég szakértőnek lenni, annak is kell látszani – ezért rendszeresen megméretjük magunkat külső, független tanúsítókkal is.

 • Működésünkért elnyertük az ISO 9001 Minőségirányítási és az ISO 14001 Környezetirányítási tanúsítványt
 • Adatkezelésünk biztonságával rászolgáltunk az ISO/IEC 27001 Információ biztonsági irányítási rendszer tanúsítványra, kezelhetünk NATO Titkosított anyagokat, és rendelkezünk Telephely Biztonsági Tanúsítvánnyal
 • Kollégáink 250-nél több gyártói vizsgát tettek le, valamint rendelkeznek olyan gyártófüggetlen ismeretekről szóló magas szintű minősítéssel, mint az ITIL, Scrum és a CISA.

Ügyfeleink

Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus
Areus